'De Grote Vijf'
Portretten van Pyke Koch, Gerrit Rietveld, Dick Bruna, Peter Vos en Joop Moesman

Tot eind juni 2020 te zien in het Centraal Museum Utrecht
Expo 6, 1e etage.

 

Peter Vos, detail.


Aangekocht door het Centraal Museum

In 2018 kreeg ik de eervolle opdracht van directeur Bart Rutten en curator moderne kunst Marja Bosma van het Centraal Museum in Utrecht vijf grote Utrechtse kunstenaars van de vorige eeuw te portretteren: Wat een eer! Wat een uitdaging!
Om een goed beeld te krijgen van de persoonlijkheden en karakters, heb ik uitgebreid kinderen, kleinkinderen, stiefkinderen gesproken. Dat waren zeer mooie gesprekken met verrassende verhalen, anekdotes. Wie waren deze mensen, maar vooral: hoe waren deze mensen, thuis, op hun werk, wat dreef hen, wat zouden ze nu tegen je zeggen? Welke gebeurtenissen, keuzes of handelingen definieerden hen? Opvallend was, dat alle nabestaanden gemeenschappelijk hadden, dat de geportretteerde hen bij zijn tekenlessen altijd dwingend op het hart drukte: KIJKEN! JE MOET KIJKEN!

Met dank aan De Vrienden van het Centraal Museum voor de financiering van deze aankoop.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van deze kleine expositie, mailt u mail@keeswennekendonk.nl


 

Interview in 'Centraal Laat'
7 november 19.00uDirecteur Bart Rutten zal me interviewen over de portretten, werkwijze, achtergronden, verhalen etc.. In een zeer interessant programma in het museum, met onder andere een boekpresentatie van beeldhouwer Ruud Kuijer, de tentoonstelling Dromen in Beton, veel live muziek in het kader van de Mini-Who. Je kunt de tekeningen dan aansluitend op zaal gaan bekijken.
Lees hier meer...

 

CONTACT Centraal Museum

 

OPENINGSTIJDEN

  • Dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
  • Elke 1e┬ádonderdag vd maand tot 21.00 uur
  • Plan uw bezoek

 

Volg mij op de sociale media:

Twitter facebook  On LinkedIn