Prijzen

 

Potloodportret particulieren

De prijs van een potloodportret op papier in opdracht begint bij €1745 incl 9% BTW.
Een passende prijsopgave kan gegeven worden naar aanleiding van uw wensen.
Bij aanvaarding opdracht betaalt u 50% vooruit, bij aflevering wordt de restdeel verrekend. Geweldige kwaliteit reproducties (giclee's) hiervan kunnen geleverd worden tegen kostprijs van vanaf €40,-. (Real size 60€).
De prijs is exclusief inlijsting.Officiële, zakelijke en openbare opdrachten, staatsieportretten

Voor staatsieportretten, openbare of zakelijke portretten wordt, afhankelijk van statuur en grootte, een passende prijs afgesproken.
Zie bijvoorbeeld portretten Gerd Leers, Liesbeth Spies en Aleid Wolfsen. neemt u voor de prijs contact op via contact.

 

Tekening in rood krijt of oostindische inkt, vanaf : €1095

Een portret in rood krijt, houtskool of oostindische inkt wordt voor particulieren geleverd vanaf een gereduceerd tarief van €1095 incl 9% BTW. Zie tekening 'Laura' en 'Peter Winnen'

Inlijsten

Een strakke aluminiumlijst, met passe partout achter museumglas vanaf 150€ bij 50x60cm.
Voor uw opdracht of meer prijsinformatie, stuur een:

 


 

 

Werkwijze

Portretten worden gemaakt op basis van een ontmoeting in de 14e eeuwse werfkelder en atelier 'In de Vijgeton' aan de Oudegracht in Utrecht. Tenzij er redenen zijn dit ergens anders te doen, bijvoorbeeld immobiliteit.
Er vindt een ongedwongen en ontspannen kennismakingsgesprek plaats. Hierin kan ik een goed beeld van de te portretteren persoon vormen. U hoeft niet live te poseren voor het tekenwerk. Na afloop van dit gesprek, dat meestal tussen de een of twee uur duurt, inclusief koffie en gebak, neem ik een aantal foto's waaruit ik later een keuze kan maken op basis van het bij het kennismakingsgesprek ontstane beeld.

Levertijd

Afhankelijk van de drukte tussen de 1 en 2 maanden, tenzij anders aangegeven. Een tekening in rood krijt kan indien noodzakelijk op zeer korte termijn worden gemaakt.

 

Postuum portret

Naar aanleiding van een kennismaking met de opdrachtgever, verhalen over de geliefde overledene van misschien ook andere achterblijvers en het beschikbare fotomateriaal kan een postuum portret al voor op de uitvaart beschikbaar zijn. Het zal dan gemaakt zijn in rood krijt of houtskool. In een later stadium kan ter ter nagedachtenis een portret ook in potlood worden geleverd. Er kunnen dan tegen kostprijs meerdere fantastische reproducties worden geleverd voor familileden en intimi.

 

Origineel en kopieen

Het origineel kan worden ingelijst bij de zeer nabijgelegen kunstenaarsbendigdhedenwinkel Swaak.
Mochten er meerdere exemplaren op prijs worden gesteld kunnen ook zeer hoge kwaliteits-reproducties, zgn 'giclee's', worden geprint op museumpapier, in eenzelfde lijst, of op raam op canvas. Deze zijn vrijwel niet van het origineel te onderscheiden.

Zie hiervoor prints

 

Techniek

Potlood op papier.
Pentekeningen, houtskool, rood krijt en aquarel zijn ook mogelijk.

 

Tekenles

Tekenles - Zeer geconcentreerde lessen waarin u veel informatie krijgt waar u tijden mee vooruit kunt.
Er wordt uitgegaan van uw eigen werk. Portretten, landschappen, figuurstudies, dieren.
Er wordt naar aanleiding daarvan een gedoseerde hoeveelheid professionele tips, tricks, aanwijzingen, aanvullingen en oefeningen gegeven. Vervolglessen mogelijk.
Lees hier verder....