Portretten in opdracht

 

Veerle, viereneenhalf jaar. Potlood, 2018

Kees Wennekendonk tekent in opdracht karaktervolle portretten met veel aandacht voor detail, waarbij de persoonlijkheid van de geportretteerde door het papier naar buiten lijkt te komen.

In alle leeftijden, ook postume portretten.
 

Slow drawing

Werkwijze

Uw portret wordt gemaakt op basis van een ontmoeting in werfkelder en atelier 'In de Vijgeton' aan de Oudegracht in Utrecht.
Er vindt een ontspannen kennismakingsgesprek plaats, met koffie en gebak. Tijdens deze ontmoeting kan Wennekendonk zich een goed beeld van de te portretteren persoon vormen. Tot slot van deze ontmoeting neemt hij een flink aantal foto's. Wennekendonk gaat vervolgens met de combinatie van foto's en de persoonlijke indrukken, het innerlijk beeld dat hij heeft opgedaan, aan het tekenen. Dat kan een paar weken duren. Slow drawing.
De feestelijke presentatie vindt plaats in het atelier.


Voor uw opdracht of meer informatie:

 

 

Opdracht Centraal Museum
De Grote Vijf van Utrecht
vanaf 15 oktober

In opzet. Hierbij alvast een voorproefje van twee details van portretten in wording, ergens op eenderde van het tekenproces.

Er werd afgelopen twee jaar ook hard aan 5 portretten in opdracht van het Centraal Museum Utrecht gewerkt: Gerrit Rietveld, Pyke Koch, Peter Vos, Dick Bruna (ja, een portret van Dick 2.0!) en Joop Moesman. Vanaf 15 oktober te zien in expo 6 'Stadsse gezichten'. Lees hier meer....

 


Tekenles

Tekenles - Zeer geconcentreerde lessen waarin u veel informatie krijgt waar u tijden mee vooruit kunt.
Er wordt uitgegaan van uw eigen werk. Portretten, landschappen, figuurstudies, dieren.
Er wordt naar aanleiding daarvan een gedoseerde hoeveelheid professionele tips, tricks, aanwijzingen, aanvullingen en oefeningen gegeven. Vervolglessen mogelijk. Lees hier verder...

 


Klanten: