Expositie 'Stadslicht' in het nieuwe Stadskantoor Utrecht

Domballons, Vismarkt I en Haverstraatdiagonalen, op de achtergrond Lichtfiets.
Allen op 120 x 120 cm in het Stadskantoor Utrecht, 3e verdieping.

 

Voor het aanvragen van een nieuw paspoort liep ik december 2015 voor het eerst het nieuwe Stadskantoor van Utrecht binnen. Na de vereiste plichtplegingen besloot ik dat dit een goede gelegenheid was het nieuwe gebouw van de gemeente eens goed te bekijken. Wat vond ik er eigenlijk van?
Dat de publieke ruimte - de eerste zes etages - ruim van opzet waren, en allen uitzicht gaven op de benedenverdieping middels een nogal brede vide vond ik wel mooi. Dat er zoveel van glas was gaf niet alleen een mooi uitzicht op de sporen van het station, maar binnenshuis ook op de vergader- en wachtruimtes.
Toen keek ik eens goed naar de muren. Wat had men aan de muren gehangen?
Ik zag een landkaart, een panorama, twee werken van Jeroen Hermkens, een vitrine, veel losse foto's, en boven op de zesde een grote artist's impression van het op het moment van vervaardigen blijkbaar nog te realiseren Maximapark. Tot slot enige schilderwerken waarvan niet geheel duidelijk was van wie ze afkomstig waren. Blijkbaar was er uit meerdere oude panden die vroeger de nu gemeenschappelijk geworden functie van het Stadskantoor vormden, een en ander meegenomen.
Ik kon niet nalaten te denken dat mijn foto's van de stad hier een wat coherenter geheel van zouden kunnen maken. En dat er, als er geen geld voor was, ik ze desnoods zou schenken.
Toen ik een bekend gezicht zag: Luc Eerden van het Wijkbureau Binnenstad, legde ik hem mijn idee voor. Het bleek dat de afdeling Hospitality daarover ging. Ik kreeg twee emailadressen mee.

Bij een presentatie op mijn iPad aan een dame van deze afdeling, zag deze het idee van de schilderachtige foto's van de oude stad in het nieuwe gebouw wel voor zich. We besloten een plan te ontwikkelen. In samenwerking met Jitske Dix, onder andere verantwoordelijk voor de aankleding van het pand, en printer Marijn van der Leden van Swaak Artistique, is een jaar later een zevental foto's opgenomen in het vaste bestand: in ieder geval voor de komende drie jaar. U kunt ze gaan zien, op de derde en zesde etage.
De formaten zijn van 1.20m bij 1.20m tot 1.20m bij 1.75m

Sponsoring door kunstenaarsbenodigdhedenwinkel Swaak Artistique op de Oudegracht.

Openingstijden Stadskantoor:
Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 17.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur
Stadsplateau 1.

U kunt hier het persbericht downloaden.

 

'De accordeonist, de fiets en de heldin', op de 6e etage Stadskantoor Utrecht.

 

'Schilderachtige foto's waar je naar kunt blijven kijken'

Paginagroot artikel in het AD Utrecht van Nils de Kruijff kunt u hier lezen:

expositie Kees Wennekendonk in Stadskantoor Utrecht Algemeen Dagblad

U kunt hier het persbericht downloaden.

 


 

Twitter facebook  On LinkedIn