Portretten in opdracht

 

Veerle, viereneenhalf jaar. Potlood, 2018

 

 

Portret Dick Bruna door Kees Wennekendonk

Dick Bruna, potlood, 2006.

Cato, 2018.

Portretten in opdracht

 

Kees Wennekendonk tekent in opdracht karaktervolle portretten met veel aandacht voor detail, waarbij de persoonlijkheid van de geportretteerde door het papier naar buiten lijkt te komen.

In alle leeftijden, ook postume portretten.
 

Slow drawing

Werkwijze

Uw portret wordt gemaakt op basis van een ontmoeting in werfkelder en atelier 'In de Vijgeton' aan de Oudegracht in Utrecht.
Er vindt een ontspannen kennismakingsgesprek plaats, met koffie en gebak. Tijdens deze ontmoeting kan Wennekendonk zich een goed beeld van de te portretteren persoon vormen. Tot slot van deze ontmoeting neemt hij een flink aantal foto's. Wennekendonk gaat vervolgens met de combinatie van foto's en de persoonlijke indrukken, het innerlijk beeld dat hij heeft opgedaan, aan het tekenen. Dat kan een paar weken duren. Slow drawing.
De feestelijke presentatie vindt plaats in het atelier.


Voor uw opdracht of meer informatie:

 


Opdracht Centraal Museum

Werkt nu onder andere aan 5 portretten in opdracht van het Centraal Museum Utrecht, waaronder Gerrit Rietveld, Pyke Koch, Peter Vos, Dick Bruna en Joop Moesman.


Tekenles

Tekenles - Zeer geconcentreerde lessen waarin u veel informatie krijgt waar u tijden mee vooruit kunt.
Er wordt uitgegaan van uw eigen werk. Portretten, landschappen, figuurstudies, dieren.
Er wordt naar aanleiding daarvan een gedoseerde hoeveelheid professionele tips, tricks, aanwijzingen, aanvullingen en oefeningen gegeven. Vervolglessen mogelijk. Lees hier verder...


Klanten: