Prijzen

Voor een potloodportret op papier in particuliere opdracht betaalt u 1650€ incl 6% BTW.
Een passende prijsopgave kan gegeven worden naar aanleiding van uw wensen. Bij meerdere tekeningen in een opdracht wordt een korting gerekend.
Bij aanvaarding opdracht betaalt u 50% vooruit, bij aflevering wordt de restdeel verrekend. Geweldige kwaliteit reproducties (giclee's) hiervan kunnen geleverd worden tegen kostprijs van plusminus 40€.

Tekening in rood krijt: 995€

Een portret in rood krijt wordt voor particulieren geleverd vanaf een gereduceerd tarief van 995€ incl BTW. Zie tekening Laura en Peter Winnen.

Werkwijze

Portretten worden gemaakt op basis van een ontmoeting in de 14e eeuwse werfkelder en atelier 'In de Vijgeton' aan de Oudegracht in Utrecht. Tenzij er redenen zijn dit ergens anders te doen, bijvoorbeeld immobiliteit.
Er vindt een ongedwongen en ontspannen kennismakingsgesprek plaats. Hierin kan Wennekendonk zich een goed beeld van de te portretteren persoon vormen. U hoeft niet live te poseren voor het tekenwerk. Na afloop van dit gesprek, dat meestal tussen de een of twee uur duurt, inclusief koffie en gebak, neemt hij een aantal foto's waaruit hij later een keuze maakt op basis van het bij het kennismakingsgesprek ontstane beeld.

Levertijd

Afhankelijk van de drukte tussen de 1 en 2 maanden, tenzij anders aangegeven. Een tekening in rood krijt kan indien noodzakelijk op zeer korte termijn worden gemaakt.

 

Postuum portret

Naar aanleiding van een kennismaking met de opdrachtgever, verhalen over de geliefde overledene van misschien ook andere achterblijvers en het beschikbare fotomateriaal kan een postuum portret al voor op de uitvaart beschikbaar zijn. Het zal dan gemaakt zijn in rood krijt of houtskool. In een later stadium kan ter ter nagedachtenis een portret ook in potlood worden geleverd. Er kunnen dan tegen kostprijs meerdere fantastische reproducties worden geleverd voor familileden en intimi.

Staatsieportret

Voor staatsieportretten wordt, afhankelijk van statuur en grootte, een passende prijs afgesproken.
Zie bijvoorbeeld portretten Gerd Leers, Liesbeth Spies en Aleid Wolfsen.

 

Origineel en kopieen

Het origineel kan worden ingelijst bij de zeer nabijgelegen kunstenaarsbendigdhedenwinkel Swaak.
Mochten er meerdere exemplaren op prijs worden gesteld kunnen ook zeer hoge kwaliteits-reproducties, zgn 'giclee's', worden geprint op museumpapier, in eenzelfde lijst, of op raam op canvas. Deze zijn vrijwel niet van het origineel te onderscheiden.

 

Ingmar heytze in lijst

Voorbeeld van inlijsting - eenvoudig en doeltreffend:
aluminium lijst 50 x 60cm met grijs passe-partout.
Houten lijst en museumwit passe-partout ook mogelijk.

 

Techniek

Potlood op papier.
Rood krijt en portretten in aquarellen in kleur, zoals in aquarel zijn ook mogelijk.

 

U kunt telefonisch of per mail contact opnemen:

030-2300222 of 06-53761632
mail@keeswennekendonk.nl
Adres: Atelier Kees Wennekendonk,
Oudegracht 226W 3511NT Utrecht

 

 

 

Uw bedrijfsfilosofie

 

Het is ook mogelijk een bedrijfsfilosfie, een bedrijfsdag samen te vatten in beeld.
Kijkt u op opdracht voor voorbeelden en informatie

De portretten van Wennekendonk verschenen in onder meer in Trouw, de Volkskrant, het Utrechts Nieuwsblad, het maandblad ZIN*,
en werden geexposeerd in het Utrechtse Stadhuis, de Utrechtse Stadsschouwburg, het Louis Hartloopercomplex en diverse galeries.