Groepsdiner Keldergangen in de Vijgeton

Een intieme samenkomst bij een kunstenaar aan huis. Een 14de eeuwse Werfkelder aan de Oudegracht in Utrecht. Een rijzende ster van het culinaire circuit verzorgt het diner. Een menu dat in overleg wordt samengesteld. Een gastheer die zowel muzikaal performer als kunstenaar is.
Gastoptredens van een vermaarde dichter die, indien gewenst, een vorkje meeprikt. Aankleding volgens verrassende thema's in een ruimte waar de romantiek en artisticiteit van afdruipt. Aan deze ingredienten kunt u denken als u uw gasten eens op een unieke ervaring wilt tracteren.

Het programma van een Keldergangenavond is gebaseerd op drie
elementen: Kookkunst, Poezie en Muziek. Bij binnenkomst is er een aperitief met een amuse mogelijk, daarna gaan we met allen aan een grote tafel: uw gezelschap, indien gewenst de dichter en ik als uw gastheer. Daar leg ik uit waar men terechtgekomen is, en hoe de avond eruit zal zien. Dit is eigenlijk heel simpel: er is altijd aandacht voor een ding tegelijk: een gerecht (wat wordt geïntroduceerd door de kok: wat eten we, welke wijn krijgen we erbij) een serie gedichten en/of een paar liedjes op vleugel of gitaar (per keer maximaal 20 minuten)
Het menu, de gedichten zijn samengesteld op basis van een door u en ik gekozen en vastgesteld thema. Op die manier krijgt de avond een coherent en hoog indewattenleggend karakter.

Tientallen bedrijven en families ervoeren hoe hun contacten 'en petit committee' in een kunstzinnige omgeving versoepeld en bevestigd, gewaardeerd en gefeteerd werden. Traiteur Jeroen van Nijnatten of topkok Edwin Severijn serveren hun gerechten op smakelijke wijze aan tafel. Tafelbouwer Marius Aben zorgde voor Indonesische teakhouten eettafels, en stoelen met karakter, verleden en stijl. De aankleding van de 14e eeuwse kelder, met Bechstein concertvleugel uit 1913, garandeert een romantische, ongedwongen, stijlvolle avond.

Uw gezelschap

Voor gezelschappen tot 18 personen in de werfkelder.
Voor grotere gezelschappen zijn andere locaties mogelijk.
Neemt u contact op voor de mogelijkheden.

Prijzen

De prijzen verschillen per grootte van uw gezelschap en de gewenste kok.
In alle gevallen:neemt u contact op voor een passende offerte.

De locatie

De locatie is een ruime, droge en warme 14e eeuwse werfkelder - het woon/werkatelier van de Utrechtse kunstenaar Kees Wennekendonk. U kunt het vinden aan de Oudegracht 226 aan de werf, op steenworp afstand van de Dom. De verrassend sfeervolle ruimte is van alle normale gemakken voorzien, inclusief wifi. Pronkstuk is een 100 jaar oude Bechstein concertvleugel.
Vooraf vergaderen, eventueel met lunch of thee, is mogelijk.

Bereikbaarheid

Parkeergarage Springweg op 5 minuten, UtrechtCS op 15 minuten loopafstand.