tekenen, zang, fotografie, schilderen, poëzie schrijven, 'out of the box' denken, zelf zeep vervaardigen, een wijncursus, stand-up, bonbons of sushi maken -
"Meerstemmig zingen met je collega's"
![]() Zelf een schilderij maken en dat na afloop mee naar huis nemen: een plezierig dagje uit en nog een mooi resultaat ook! Van tevoren bedenkt u wat u wilt gaan schilderen: abstract of figuratief? Neem een afbeelding mee als voorbeeld of een schets als u naar de fantasie wilt werken. Na een korte inleiding over kleur, vorm, compositie en techniek van het schilderen gaan we aan de slag. Het materiaal is acrylverf en we werken op een groot doek van het formaat 80 bij 80 of 70 bij 90.
Portretfotografie met je eigen camera. Leer je camera, de speciale technieken, maar vooral ook de mens in de lens beter kennen.
Bij zeep denk je niet meteen: dat ga ik zelf maken. Toch kan het. Als kunstenares ontdekte Evelien in Canada de traditionele manier van zeep maken, met de hand.
"Langs de valkuilen van de poëzie" Hoe schrijf ik een goed gedicht? In zijn workshop laat dichter/librettist Ruben van Gogh de deelnemers op handige wijze langs de valkuilen van de poëzie laveren, de valkuilen vol cliché's en rijmdwang.
Voor een bonbonworkshop kunt u bij "PrinsesHeerlijk" Hester terecht. Bij ontvangst staat de koffie, thee en prosecco al klaar, natuurlijk met een schaal heerlijke bonbons. Hester kan tevens een aanluitend diner verzorgen. - Grappig zijn ook al ben je dat niet -
Crash course* in creatief denken, met veel humor. Leer in drie stappen weer lekker buiten de lijntjes te kleuren. Niet nadenken, spontaan reageren en genieten van de ideeën die opeens in iedereen omhoog borrelen als de gebruikelijke denkpatronen worden doorbroken.
Van verse ingredienten de Japanse specialiteit in al z'n varieteiten leren bereiden. Voor groepen van 8-18 personen. Anne-Marije kan tevens een aansluitend vegetarisch diner verzorgen
Topkok, vinoloog en voormalig Sot-l'y Laisse eigenaar en absolute eredivisie op het gebied van koken en wijnen. Edwin Severijn leert u de finesses van acht klassieke topwijnen uit Europese streken kennen. U leert alles over de herkomst, samenstelling, proeven natuurlijk, en bij welke gerechten zij het beste geserveerd kunnen worden. Edwin kan tevens een fantastisch aansluitende diner of wijnavond verzorgen. Bent u zich bewust van de voordelen van een oprechte geïnteresseerde benadering naar uw medemens? Kunt u bovendien inschatten wat zo’n oprecht geïnteresseerde houding teweeg kan brengen bij uw klant, wat dat kan betekenen voor uw onderneming en wat u dat persoonlijk zou kunnen opleveren? In deze workshop wordt duidelijk wat de kracht van oprechte aandacht voor mensen is. Zowel leuk voor de deelnemers persoonlijk als voor de organisatie waarvoor ze werken! Een workshop van 1,5 uur. Maximaal 14 personen.
Portretten en objecten tekenen, in het seizoen ook buiten. Voorbeelden elders op deze site.
- Een creatieve training waarin deelnemers door middel van verschillende methoden, technieken en vooral met veel humor tot nieuwe ideeen en inzichten kunnen komen. Vervolgens leidt hij dat weer naar een situatie waarbij al die ideeen ook weer een praktische en haalbare vorm krijgen. Een training van een halve of een hele dag. De tijd nemen voor mensen, ze oprechte aandacht schenken en ze het gevoel geven dat ze uniek zijn. Dat zijn de drie hoofdingrediënten waarmee je mensen zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak voor je kan winnen. Bent u zich bewust van de voordelen van een oprechte geïnteresseerde benadering naar uw medemens? Kunt u bovendien inschatten wat zo’n oprecht geïnteresseerde houding teweeg kan brengen bij uw klant, wat dat kan betekenen voor uw onderneming en wat u dat persoonlijk zou kunnen opleveren? In deze training wordt duidelijk wat de kracht van oprechte aandacht voor mensen is. Naast bewustwording van het feit dat een oprecht geïnteresseerde houding echt toegevoegde waarde heeft, gaan de deelnemers ook aan de slag om erachter te komen hoe zij dat dan het best kunnen invullen. Zowel leuk voor de deelnemers persoonlijk als voor de organisatie waarvoor ze werken! Tevens als workshop te verkrijgen, zie workshops. 1of 2 dagdelen
‘Rijk Zakendoen’, dat is waar Désirée 'voor gaat' met haar bedrijf Nieuwe Zakelijkheid. Zaken doen die zakelijk én menselijk rijke vervulling geven. Hoe? Doordat ondernemers kiezen voor innovatiekansen die passen bij de innerlijke drijfveren. En, door het innovatievermogen te versterken met ten volle ontplooide talenten.
Ter afsluiting van de dag kunt u op dezelfde locatie dineren zoals u wilt: gespecialiseerde topkoks kunnen een drie-, vier-, of zelfs achtgangendiners voor u samenstellen. Tussendoor kunt u genieten van een welkomstdrankje en heerlijke amuzes.
Anne Marije van der Sande kookt voor groepen heerlijke biologisch en vegetarische driegangendiners. Ook kan zij voor snacks en suhsi bij de workshops zorgen.
Hester Oppedijk van Veen kan een drie- of viergangendiner voor u maken. In alles proeft u de passie, de liefde en een vleugje sierlijkheid waarmee 'PrinsesHeerlijk' haar gerechten bereidt.
Edwin Severijn is een meester in verrassende seizoensdiners, waarin u gefeteerd wordt op een reeks gerechten waarvan de smaken uw stoutste verwachtingen zullen overtreffen. Bekijk voor uitgebreide dinerinformatie ook het concept 'Keldergangen': kunstzinnig dineren.
U bent te gast in een 14e eeuwse werfkelder, atelier van de Utrechtse kunstenaar Kees Wennekendonk. De ruimte is inspirerend en warm, en met bijvoorbeeld zijn bijna 100-jarige Bechstein concertvleugel een kunstzinnige omgeving. Uw gastheer (1957) is een multi-disciplinair kunstenaar met specialisaties in muziek, tekst, tekenen en ontwerpen. Met het rijk der zinnen is een wens om mensen een beklijvende leerzame ervaring in een aangename sfeer te bezorgen in een feestelijke vorm gegoten.
Boekingen verlopen via ondergetekende. Neemt u gerust contact op voor een vrijblijvend onderzoek naar de mogelijkheden en de daarbij behorende kosten.
Met vriendelijke groet, Kees Wennekendonk
Werkwijze Kunstenaars hebben gemeen dat zij in hun discipline tot de kern van de zaak moeten komen. Daar geven zij vorm aan. De manier waarop zij dat doen wordt via de workshops op professionele, vrolijke en creatieve manier overgedragen. Er wordt uitgegaan van uw specifieke vraag, en van de kracht van trainers, coaches en workshopleiders om die vraag te beantwoorden. De ene trainer is topcoach op het gebied van het leggen van een connectie tussen de drijfveer van een bedrijf enerzijds, en haar productie anderszijds. Ter afsluiting kunt u indien gewenst meer dan uitstekend dineren op de locatie.
|