Kees Wennekendonk - 'Stadslicht & Fotografietsen'
Menno Anker - 'Pedaalridders' - grafiek.

Stadsschouwburg Utrecht / Zocherfoyer / Hekmanfoyer / Escherfoyer / 1 mei - 9 juli 2018.

 

Introductie

Jeroen Wielaert doet een kleine introductie. Jeroen is natuurlijk bekend van zijn evrslagen van de Tour de France voor de radio, maar doet ook veel radioverslagen voor Radio NPO1, op alle gebieden, waaronder kunst en musea.De Rog en De Herenstraatfietser.

              

 

Zocherfoyer

In Kees Wennekendonk: Stadslicht & Fotografietsen kunt u twaalf foto's uit de series Stadslicht, Fotografietsen en Specials zien.
Op de begane grond in de Zocherfoyer domineren op zeer groot formaat (200cm x 200cm):

'De Rog' in de Zocherfoyer, beneden.

De basis voor bijna abstracte foto De Rog is geschoten op de vrijdagmarkt op het Vredenburg, in de visstal van Jan, de Goede Visser. Het is wonderlijk hoe de foto veel meer een schilderij lijkt dan een foto. Na enig onderzoek blijkt de vis het een Stekelrog, uit de Waddenzee.
De Herenstraatfietser (2017) lijkt een winderige ode aan Moesman's Into the Mirror. Bijzonder zijn de kleuren, het licht, de slagschaduw van de fietser.


         

Op de eerste etage bij Restaurant Zindering:
De 'Vliegbrasem' zou ook De Vliegende Vis kunnen heten. Bijzonder beeld na een hevige regenbui.
'De Verschijning van Zeynep' maakte furore in een tentoonstelling in het Centraal Museum, voorjaar 2017. Nu landelijk bekend in Turkije, na nieuwsitems op de BBC, TRT en CNN.

 

Hekmanfoyer: Drieluik 'Het Hek'

In de Hekmanfoyer op de eerste etage zijn acht andere, deels nieuwe foto's uit Fotografietsen- en Stadslicht te zien. Met oa drieluik 'Het Hek'.

 

Bezoektijden

Dagelijks te bekijken in de Zocher- en Hekman-, tijdens de openingstijden 12.00u - 20.30u van het gebouw. Voor meer info belt u aub de Stadsschouwburg: 030-2324125
stadsschouwburg-utrecht.nl

Dank

Met dank voor de tegemoetkoming in de productiekosten van de foto's aan Marijn van der Leden van Swaak Artistique

 


Escherfoyer: Menno Anker: 'Pedaalridders'

Tegelijkertijd in de Escherfoyer (bij de Blauwe Zaal) een expositie van de Utrechtse ontwerper/graficus Menno Anker.


In de Pedaalridders (Cycling Characters) typeert Menno Anker in een kleurrijke stijl het karakter van de sportieve fietser, die zich spiegelt naar z’n professionele idool. 
De serie bestaat uit 8 portretten, samengesteld uit wielergerelateerde grafische elementen en verscheen in 2017, na het succes van de serie Klassieke Beklimmingen, als visual column in Wielrenblad, magazine voor de sportieve fietser.

Meer van Menno op www.granddepart.eu

Zie ook persbericht

 

 
Menno Anker (L) en Kees Wennekendonk (R)

Overige exposities