Portfolio brillen

Hoorn

Er zijn tot nu toe, sinds 1994, zo'n 180 brillen in opdracht gemaakt, waarvan de meeste van buffelhoorn. Het hoorn komt uit India, Afrika, soms uit de Oostvaardersplassen. De dieren worden er niet voor gedood: het is een prachtig restproduct. Het is hetzelfde materiaal als waar uw huid, haar en nagels van gemaakt zijn: keratine, een lichaamseigen stof. Daarom voelt het onmiddelijk geweldig aan. En geen allergische reacties. Ook zeer duurzaam: buffelhoornen brillen gaan vele jaren mee.
Uw bril wordt speciaal voor u ontworpen. Zie werkwijze.


Voorbeelden van enkele recente klanten met hun bril:
Houten brillen

Voor houten brillen is een breed palet houtsoorten beschikbaar. Zeer licht materiaal, zit geweldig. Met een hoge elasticiteitsfactor, zoals van vruchtbomenhout, rozenhout en goudenregenhout. Uw bril wordt speciaal voor u ontworpen. Zie werkwijze

Enkele voorbeelden:Enkele voorbeelden van klanten met houten brillen: 

 

Extravaganza en mammoetivoor

In geval van een bijzondere opdracht, bijvoorbeeld een bril in de vorm van een tak, een montuur geinspireerd op de rockband Iron Maiden, of een bril waar je als druide de zonnewende mee kunt vieren, zijn er brillen mogelijk die wat verder 'out of the the box' zijn, qua ontwerp.
De monturen blijven gemaakt van natuurlijk materiaal, wellicht met meer dan17.000 jaar oud mammoetivoor, edelstenen, of fossiele haaientanden.

Enkele voorbeelden:Klanten met hun extravaganza-brillen: