Eerstvolgende pindaconcert, nr 112:

zaterdag 7 april - VOL!

 

Het programma:

Maarten van der Graaff - leest voor uit zijn debuutroman Wormen en Engelen.

Maarten van der Graaff (1987) debuteerde in 2013 met Vluchtautogedichten. In 2014 werd deze bundel met de C. Buddingh’-prijs bekroond. In 2015 publiceerde hij Dood werk, zijn tweede bundel, die met de J.C. Bloem-poëzieprijs werd bekroond. In 2017 verscheen zijn debuutroman Wormen en engelen.



Ingmar Heytze - nieuw werk. Ingmar schrijft aan een nieuwe bundel, die ergens richting het najaar uitkomt. Voorproefjes en meer.

***

Nu dan toch in volledige (duo-) bezetting:


- Ies Muller en Dave Munnelly - Ierse muziek op fluiten en trekzak.

"Het Duo Muller & Munnelly werd gevormd door hun gezamelijke liefde voor het presenteren van diep gewortelde muziek in hun persoonlijke stijl.
Zowel Ies (houten dwarsfluiten) als David (diatonische accordeon) kwamen op heel jonge leeftijd in aanraking met folk muziek, maar vanuit verschillende achtergronden. Terwijl Ies veel verschillende muzikale stijlen te horen kreeg en op zoek ging naar de wortels, kwam David ironisch genoeg precies van de andere kant. Hij begon bij de wortel van de Ierse traditie om zich daarna steeds breder te ontwikkelen.
Samen bewegen ze vrij tussen de Ierse muziek en geïproviseerde motieven, met een heel eigen muzikale stem."


Luister vooral ook even via de youtubefilmpjes: Ies Muller en Dave Munnelly

 

David van den Bosch - poëzie

David is een Nederlandse dichter, schrijver, theatermaker en verhalenverteller.
Hij was onder meer artistiek leider van Toneelgroep Kanalje en acteur bij improvisatie-theatergroep Het Garnizoen. Voor Kanalje schreef en regisseerde hij de voorstellingen Het ziekbed van Cú Chulainn (2009) en De veelzijdige dood van meneer Martens (2010).[1] Zijn wortels liggen in het improvisatietheater en in deze theatervorm is hij ook trainer en docent.
In 2008 en 2009 was Van den Bosch de eerste stadsdichter van Amersfoort en in 2009 bracht hij de bundel Vóór de voorstelling uit.
In december 2016 bracht uitgeverij Nabij Producties zijn eerste detective roman Het Meisje met de Hond - een Connla Quinn Mysterie uit.[3] In november 2017 kwam het tweede Connla Quinn mysterie uit, met de titel Het Geheim van Harald Delorge.

 

Suus Groenleer, porselein.

 

Volkstone

is een Americana / bluegrass band uit Amersfoort. "De muziek van Volkstone kenmerkt zich door een akoestisch geluid van diverse snaarinstrumenten zoals een banjo, mandoline, dobro en viool. De band bestaat uit vijf leden, waarvan er vanavond vier aanwezig zijn. Wat u als luisteraar kunt verwachten? Een ontspannen set van akoestische nummers met een kenmerkend viool en banjogeluid."

Maarten Plug-Nijenhuis: Zang, gitaar, banjo, mandoline
Arno Keet: Zang, mandoline, akoestisch gitaar, dobro
Marlieske Doorn: Zang, viool
René Voorberg: Zang, bas

***

 

 

Heeft u een idee om ergens mee op te treden: muziek, gedichten, kunsten of wetenschappen: Laat het mij weten van onderstaande reserveringsbutton.

Deur open: 20.00u
Aanvang 20.30u.
Max 8 items van max een kwartier
Entree: een fles wijn, een kaas, een taart of een zak pinda's. 
Mensen met borrelnootjes worden geweigerd.
Adres: Oudegracht aan de werf 226 Utrecht

Inschrijving via de email publiek verplicht ivm gering (45) aantal plaatsen.


 

Een pindaconcert is...:

..een bijna maandelijkse kunstensalon (een soort multidisciplinaire huiskamerconcerten) met de hoogste laagdrempeligheidsfactor van Utrecht. Sinds 1995 georganiseerd door ondergetekende Kees Wennekendonk.
Tot acht items van maximaal een kwartier uit velerlei diciplines. Van muziek tot multimediaperformances, van poëzie tot psychiatrie. Een pindaconcert is niet een clubje of groepje. Iedereen kan zich aanmelden als publiek of voor een optreden. Onder het motto: waar zijn wij mee bezig?!! Wel houd ik me het recht voor een aanmelding af te wijzen, of voor een volgend PC voor te stellen.

Eerdere pindaconcerten

Een overzicht van recente pindaconcertprogramma's en artiesten op Archief.

Fotocredits

De foto van Marein Baas op de overzichtspagina is van Kees Knegjes. De foto's in de slider zijn van onder andere Edwin Dillen (Rosa), Merlijn Doomernik (Ralph), Keke Keukelaar (Vincent) en ondergetekende.