Persbericht:

Fietsmaatjes exposeren in de Utrechtse Stadsschouwburg

 

Van 1 mei tot 9 juli zijn er twee mooie tentoonstellingen te zien in de Urechtse Stadsschouwburg: ‘Stadslicht & Fotografietsen’ van Kees Wennekendonk, en
'Pedaalridders' van Menno Anker. Beiden laten zich in hun werk inspireren door wat het fietsen voor hen betekent. Bij Anker sterk gestyleerde grafische beelden, bij Wennekendonk foto’s van spectaculaire en bevreemdende beelden onderweg.


De Utrechtse kunstenaar Wennekendonk werd in januari 2018 uitgenodigd om een expositie van zijn fotowerk samen te stellen in de Stadsschouwburg. Voor de Escherfoyer tipte hij zijn fietsmaatje, de Utrechtse ontwerper Menno Anker als exposant.
En zo exposeert Anker nu zijn grafische werk nu in de Escherfoyer, genoemd naar de beroemde graficus M.C. Escher, terwijl Wennekendonk in de grote Zocher- en Heckmanfoyer twaalf bekende en nieuwe foto's uit zijn series Stadslicht en Fotografietsen tentoonstelt.'De Herenstraatfietser' en
'De Rog', zeer groot op doek.

         

Bijzonder is zijn foto: ‘De Verschijning van Zeynep’, die vorig jaar te zien was  in het Centraal Museum en nu landelijk bekend is in Turkije. Nieuw zijn ‘’t Hoogt’, ‘Vliegbrasem’, ‘Herenstraatfietser’ en blikvanger 'Rog', gefotografeerd na een fietstocht op de vrijdagmarkt op het Vredenburg. Deze bijna abstracte foto hangt nu twee bij twee meter in de Zocherfoyer. Verder zijn er een aantal spectaculaire foto's uit zijn 'fotografietsen'-serie te zien.

 

 

In de Pedaalridders (Cycling Characters) typeert Menno Anker in een kleurrijke stijl het karakter van de sportieve fietser, die zich spiegelt naar z’n professionele idool. 
De serie bestaat uit 8 portretten, samengesteld uit wielergerelateerde grafische elementen en verscheen in 2017, na het succes van de serie Klassieke Beklimmingen, als visual column in Wielrenblad, magazine voor de sportieve fietser.
Deze tentoonstelling is te zien in de Escherfoyer, bij de Blauwe Zaal

Met enkele uitzonderingen dagelijks te bekijken in de Zocher- en Hekman- en, tijdens de openingstijden 12.00u – 20.30u van het gebouw. De Escherfoyer is te bezoeken tijdens voorstellingen en op afspraak. Voor meer belt u aub de Stadsschouwburg: 030-2324125.
Voor meer achtergrond over de exosanten kijkt u op www.stadslicht.com en www.granddepart.eu

 

 

Voor HR beeld en meer info mail@keeswennekendonk.nl
030-2300222
06-53761632

Einde persbericht

 

 

 

 

De Rog in de Zocherfoyer