Wilt u aansluitend op uw bezoek aan de expositie in het Centraal Museum het atelier Wennekendonk bezoeken? Dat kan!

"In de tentoonstelling in het Centraal Museum toon ik 14 grote foto's uit de series Stadslicht en Fotografietsen, portretten van Dick Bruna, Ingmar Heytze, Kristien Hemmerechts, Gert-Jan Droge en Bertolf Lentink. In twee prachtige vitrines liggen 8 bijzondere brilmonturen. Daarboven hangt mijn 'Vederlicht'-lamp. Er staat en mooie piano van Gabriel Kusters waar ik regelmatig op zal spelen. Bent u geinteresseerd geraakt en wilt u meer weten en zien kunt u in mijn atelier op bezoek komen. Mits u een beetje bijtijds reserveert natuurlijk."

 

Indien u aansluitend op uw bezoek aan het Centraal Museum een bezoek wilt afleggen aan het atelier van Kees Wennekendonk, kunt u dat hier aangeven. Het verdient aanbeveling dit in ieder geval een week vantevoren te doen. Het Atelier bevindt zich aan de Oudegracht in de binnenstad van Utrecht.
In het atelier kunt u nader kennismaken met zijn fotografie, tekenkunst en brilontwerpen.

Bij voorkeur aan het einde van de dag, of op de koopavonden.

U kunt hier per e-mail een afspraak maken.

 

Concerten in de Nieuw Utrechts Kamers


Foto Humphrey Daniels

Kees zal regelmatig op zaal te vinden zijn, en misschien zit hij er wel te spelen. Maar op 6 april en 11 mei zijn er vaste optredens van Kees in het museum gepland. Ze beginnen om 19.50u. U hoeft hier niet apart voor te reserveren (Vol is vol).

 


 

ONTMOETING MET EDWIN JACOBS 2015


Edwin Jacobs, door fotograaf Hielco Kuipers.

In oktober 2015 trok ik de stoute schoenen aan en nodigde ik toenmalige directeur van het Centraal Museum Edwin Jacobs in mijn atelier uit voor een kop koffie. Wij waren al jaren LinkedIn-contacten, en sinds enige maanden op facebook befriended, maar ik had hem nog nooit gesproken.
Nadat hij mijn portrettekeningen had bekeken, in mijn boek en aan de muur, en mijn brillen in de vitrine, die hij met belangstelling en verwondering bezag, vertelde ik dat ik ook vrij werk maakte. Of hij daar ook belangstelling in had. Gelukkig zei hij ja. Ik toonde hem mijn Stadslicht, Fotografietsen en Zand-foto's op mijn iPad. Zijn vingers gleden enige minuten langzaam over het beeldscherm. Ik wist niet wat ik als reactie kon verwachten.
Na enige tijd vroeg hij: 'Heb je haast?'
Mijn reactie was dat we elkaar al zeven jaar niet gesproken hadden, dus dat haast nu ineens wat vreemd zou zijn, maar dat ik benieuwd was wat hij bedoelde.
Edwin beschreef daarop wat hij van plan was met de Nieuwe Utrechtse Kamers in het Centraal Museum, dat op dat moment nog verbouwd werd. En dat hij het leuk zou vinden als ik daar zou willen exposeren.
Die hele dag heb ik in mijn hoofd zeer prettige liedjes gezongen.


Centraal Museum Utrecht, expositie fotografie Stadslicht Utrecht - fotografietsen - tekenwerk - ontwerpen - muziek,
17 maart - 28 mei 2017.

 

Andere hoofdstukken

 

Stadslicht fotografie kees wennekendonk    fotorafietsen: uit het zadel gschoten foto's kees wennekendonk    foto's van het strand door kees wennekendonk


Voor reacties, informatie en bestellingen:
mail@keeswennekendonk.nl
030-2300222

Twitter facebook  On LinkedIn